Specialisten

Roling advies: goede bereikbaarheid als extra pluspunt

Waarom een huizenkoper een intermediair in de arm zou moeten nemen? Het is voor Shariff Roling van Roling advies geen moeilijke vraag. “Ten opzichte van een bank biedt een onafhankelijk Erkend Financieel Adviseur veel meer opties die met elkaar vergeleken kunnen worden en kan hij vaak betere voorwaarden en lagere rentestanden aanbieden. Daarnaast is een onafhankelijke adviseur laagdrempeliger, beter bereikbaar en toegankelijker. Je kunt een zakelijke relatie opbouwen die zich uitstrekt over meerdere financiële terreinen: financiering van de woning, hypotheek en verzekeringen, maar ook als vraagbaak bij verduurzaming van je woning of het benutten van de overwaarde.”


Een onderscheidende kwaliteit van Roling advies is de bereikbaarheid. “Onze kantoortijden zijn zowel ’s ochtends en ’s middags als ’s avonds. Daarnaast zijn we op verschillende manieren bereikbaar: (video-)bellen of appen bij korte vragen, per e-mail en natuurlijk face-to-face op kantoor. We hechten veel waarde aan een goed klantcontact. Het is de basis voor een goede verstandhouding. Pas als je elkaar beter leert kennen, merk je of je op één lijn zit.”

Een Erkend Financieel Adviseur is bij de aankoop van een woning beslist geen overbodige luxe, weet Shariff Roling. “Vaak hebben huizenkopers zich wel georiënteerd op de mogelijkheden, maar er komt zoveel kijken bij het kopen van een woning dat je het echt in de handen van een deskundige moet leggen. Die overziet het grote geheel en kan de puzzelstukjes in elkaar passen. Zo is het berekenen van je maximale hypotheek en de maandlasten slechts het topje van de ijsberg bij het kopen van een huis. Je kunt er veel over vinden op het internet, maar mijn ervaring is dat al die informatie mensen alleen maar onzekerder maakt. Eens te meer een reden om te zoeken naar iemand die je goed en objectief begeleidt.”

Goed en snel bereikbaar

Waarom (potentiële) huizenkopers in dat geval juist bij Roling advies zouden moeten aankloppen? “Wat ik van klanten terug hoor is dat ze het prettig vinden dat we via verschillende kanalen goed en snel bereikbaar zijn. Snelheid is belangrijk in deze branche; het kan het verschil betekenen tussen wel of niet op tijd een bod uitbrengen op je droomhuis. Uiteindelijk draait het in dit vak om vertrouwen. Met een deskundige sparring-partner aan je zijde breng je met vertrouwen een winnend bod uit.”

De eerste kennismaking met Shariff Roling vindt plaats via een vrijblijvend oriënterend gesprek. “We leren elkaar wederzijds kennen en tasten af wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik stel vragen en verzamel informatie die nuttig is bij de aankoop van een woning of voor advies over de hypotheek die het beste past bij je situatie en toekomstperspectieven. Ik analyseer de omstandigheden en ga pas aan het werk als het dossier compleet is.” Aansluitend volgt de inventarisatie en analyse fase, waarin je persoonlijke en financiële situatie en wensen/doelstellingen op een rij worden gezet. Die mondt uit in de adviesfase: een adviesrapport waarin de keuze voor de geadviseerde financiële producten wordt onderbouwd en toegelicht. Na akkoord regelt Roling advies de aanvraag van de gekozen financiële producten en de administratieve afhandeling.


Verzekeringen

Aansluitend kan Shariff Roling ook adviseren over aanvullende financiële producten. Zoals de juiste verzekeringen: van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid tot schade en overlijdensrisico. Of het verlichten van je maandlasten, bijvoorbeeld door extra aflossing of het oversluiten van je hypotheek voor een lagere rente of een aangepaste hypotheekvorm. “Het is goed om bij het afsluiten van een hypotheek rekening te houden met onvoorziene omstandigheden, zoals daling van je inkomen door langdurige ziekte of werkloosheid. Ik zoek naar maatwerkoplossingen, zeker als je arbeidsomstandigheden afwijken van een vaste baan en een vast inkomen. Elke situatie is anders; daarom adviseren we alleen de financiële producten die passen bij je persoonlijke situatie. Als onafhankelijk adviseur kan ik terugvallen op het aanbod van ruim 25 hypotheekverstrekkers, elk met hun eigen voorwaarden en rentetarieven.”

Shariff Roling is sinds 2011 actief in de financiële dienstverlening. Voordat hij als financieel adviseur een eigen bedrijf oprichtte, werkte hij – na een HBO-opleiding commerciële economie – in loondienst bij achtereenvolgens een grote bank en zowel kleine als grote intermediairs voor hypotheekbemiddeling. Als zelfstandig ondernemer werkte hij aanvankelijk op franchisebasis voor een landelijke organisatie, waarna hij nu sinds een jaar een eigen financieel advieskantoor leidt: Roling advies. Sinds 1 oktober behoren ook advisering en bemiddeling bij het afsluiten van schadeverzekeringen tot zijn expertise. “Ik heb in verschillende keukens rondgekeken en een eigen manier van werken ontwikkeld. Die wordt gekenmerkt door up-to-date kennis van zaken en toegankelijkheid. Zo ben ik op een natuurlijke wijze toegegroeid naar de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap.”
     

Roling Advies
Tinnegieterstraat 10, 2645 LX Delfgauw
T 015 - 700 9756
info@rolingadvies.nl www.rolingadvies.nl