Specialisten

Woning verkoopt sneller met aandacht voor styling

De huizenmarkt is booming. Je moet tegenwoordig snel tot koop over kunnen gaan, wat betekent dat je je eigen woning ook het liefst vlot verkoopt. Voor dat laatste kan een interieur-stylist van grote betekenis zijn. Denise van Harskamp is vastgoed-stylist en weet waar een goed interieur aan moet voldoen om een juiste indruk te geven van een huis

Wie ooit zelf een huis heeft gekocht weet dat de stap tot koop vooral te maken heeft met gevoel. Die eerste indruk van een woning als je je voet over de drempel zet. Voor een groot deel ligt dat aan de manier waarop het huis wordt gepresenteerd. De inrichting, de uitstraling, de styling. 

Veel mensen denken dat zelf te kunnen. Maar als het aan Denise van Harskamp ligt (33) kan daar in veel gevallen nog heel veel aan verbeterd worden. Denise is sinds kort gecertificeerd vastgoed-stylist. 

Ondernemer met juiste certificering en keurmerk 

Ze volgde nog niet zo lang geleden een intensieve cursus bij House of Kiki, waarmee ze haar certificering en keurmerk binnenhaalde. Daarmee was de stap naar een eigen onderneming snel gemaakt. 

“Eigenlijk viel met deze opleiding alles op z’n plek. Als kind wilde ik al graag binnenhuisarchitect worden. Mede door faalangst kwam in mijn schooltijd niet verder. Studeren zat er niet in. Ik ging na mijn vmbo opleiding direct aan het werk. Eerst in de kinderopvang, later in de logistiek.” 

Haar droom om huizen in te richten zakte steeds verder weg. Denise werkte als administratief medewerkster en werd ondertussen ook moeder. “Na een zware zwangerschap met verschillende complicaties zette ik alles eens voor mezelf op een rij. Wat wilde ik nou echt? Alsof het zo moest zijn, trof ik op een dag een advertentie van House of Kiki. Een gerichte cursus om woning-stylist te worden. Meteen ging het weer kriebelen. Toen is het balletje gaan rollen. Ik schreef me in en nu mag ik mezelf ‘vastgoed-stylist’ noemen.”

Verkoopbaar maken van een woning, zo eenvoudig nog niet

In tegenstelling tot wat veel mensen menen, is het goed verkoopbaar maken van een woning nog helemaal zo eenvoudig niet. “Hoe zorg je ervoor dat de ruimte goed tot zijn recht komt en dat je goed ziet hoeveel vierkante meters een kamer heeft? Hoe creëer je een rustige sfeer? Hoe zorg je ervoor dat een interieur rust uitstraalt maar niet saai is? Het zijn allemaal aspecten die een grote rol spelen.”

Denise werkt aan de hand van sterke richtlijnen en verder zet ze haar creativiteit in. Inmiddels huren makelaars haar in om een woning goed te stylen voor verkoop, wordt ze ingehuurd door particulieren, woningbouwcoöperaties en projectontwikkelaars. “Ik richt woningen in, maar even zogoed kantoorpanden, sportcentra of wat dan ook. Er is veel mogelijk. Soms gaat het om re-stylen, soms om compleet inrichten.”

Een stylist ziet snel wat er beter kan

De richtlijnen die worden gevolgd, geeft Denise niet prijs. “Dat is de kracht van een stylist. Met creativiteit kom je ver, maar als stylist zie je nog veel sneller wat er nodig is. Soms zie ik op Funda prachtige verkoopfoto’s staan, maar zie ik ook direct dat het nog beter had gekund. Dat een bank net op een verkeerde plek staat waardoor een groot deel van het vloeroppervlak wegvalt. Het had een stuk professioneler gekund.”

“Voorop staat dat je je bij het bezichtigen kunt identificeren met de woning. Je moet jezelf er al zien wonen. De eerste indruk is belangrijk. Daarom is er aandacht voor de styling echt van belang.” 

Het complete plaatje

Denise fotografeert op verzoek ook zelf en als er een woning helemaal ingericht moet worden, bijvoorbeeld als modelwoning, werkt ze samen met gerenommeerde meubel-bedrijven. Als makelaars of projectontwikkelaars willen kan ik Denise ook de foto's bewerken en het Funda verkoopverhaal ook voor ze maken. Kortom: voor het complete marketing-verhaal ben je bij Denise aan het juiste adres.

Meten = weten

Meten = weten, sinds kort verzorgt Denise ook metingen, gecertificeerd volgens NEN 2580.  Complete 2D en 3D-tekeningen en plattegronden behoren ook tot de mogelijkheden, uiteraard volgens de laatste certificeringen. 

Hier tref je meer informatie over D-Living-vastgoedstyling

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.